Business Quiz Questions Answers - 2010-2011 - 7

61. OM Gruppen of Sweden is in the news for wanting to takeover of all things which European stock exchange?
Ans.:  London Stock Exchange
62. Carlos Ghosn, living up to his sobriquet of 'Le Cost-Killer', is putting which ailing Japanese carmaker on the road to recovery?
Ans.:  Nissan Motors
63. In the mesmerically popular TV Game show Kaun Banega Crorepati, the prize money is issued on the cheques of which bank?
Ans.:  ICICI Bank
64. What redoubtable Swiss watchmaker markets a range of metal-cased watches under a clever and ironic name of "Irony"?
Ans.:  Swatch
65. In the world of Food and Agriculture what does the acronym GM stand for?
Ans.:  Genitically Modified
66. The indigenously produced Hepatitis b vaccine called Shanvac B, which is giving the multinationals a run for their money, is produced by which company?
Ans.:  Shantha Biotechnics
67. Sierra Leone is now always in the news for the bloody civil war which is raging there. Otherwise it was known for its highly lucrative export trade in which mineral?
Ans.:  Diamonds
68. What 'wireless' technology, which has almost become a buzzword, is named after an ancient Viking chief?
Ans.:  Bluetooth
69. What is the new name of the TV channel TNT, after its recent rechristening?
Ans.:  TCM
70. Sumantra Ghoshal has been appointed the founding Dean of which fledgling Business School?
Ans.:  Indian School of Business, Hyderabad